Direktlänk till inlägg 20 december 2013
Nästa lilla tryffelgodbit blev en passionsfruktvariant med vit choklad!
Passionsfruktryffel
1dl grädde
2 msk florsocker
200g grovhackad vit choklad
3st passionsfrukter
Kokos (att rulla tryfflarna i)
Gröp ur passionsfrukterna och koka upp med grädde med florsocker. När smeten kokat upp, sila bort fruktkärnorna och häll sedan tillbaka smeten i kastrullen. Ta av från spisen och häll i chokladen. Låt den smälta och rör om ordentligt så det inte blir några chokladklumpar. Ställ den att svalna lite innan du ställer in den i kylen. Låt kallna i ca 1 timme, eller tills den är hård. Ta en liten sked och skrapa loss chokladen och gör till små bollar. Rulla i Kokos!
Tillägg 301213: Den stelnade aldrig riktigt, följde inte receptet fullt ut utan gjorde som med den första tryffeln. Det gick inte! Men om dem blev goda? Jajamän! små mjuka godsaker som smälte i munnen. Tog två teskedar och formade dem med sedan rullade jag runt dem i skålen med kokos. Men nästa gång ska jag prova som receptet löd!
Bild kommer!
Carolin
.. för mänskligheten, 1 stort steg för Carolin och Emil - Sambor! Jajamän, vi har köpt lägenhet! Inte vart som helst heller, utan i underbara Nyköping. Min Svärmor och Styrbjörn (aka Micke) bor där och vi har varit i Nyköping många gånger nu. V...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 | 21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 | 31 |
||||||||
|