Direktlänk till inlägg 3 januari 2014
Hittat hos Tove, men cirkulerar överallt! Vet inte vem upphovsmakaren är :)
Tårtbotten
Till en form på 18 cm i diameter behövs 2 stora ägg, 1 tsk bakpulver*, 20min i ugnen
Till en form på 20 cm i diameter behövs 3 stora ägg, 1 tsk bakpulver*, 25-30min i ugnen
Till en form på 24 cm i diameter behövs 4-5 stora ägg, 1,5 tsk bakpulver*, 25-30min i ugnen
Till en form på 26 cm i diameter behövs 5-6 stora ägg, 2 tsk bakpulver*, 35-40min i ugnen
*Vispar du socker och ägg ordentligt (drygt 10min beroende på hur mycket smet du har) kan man ta bort 1/3 till 1/2 av bakpulvermängden.
mjöl
socker
vanillinsocker (kan uteslutas)
Ugnen 175 grader.
1. Ställ fram tre lika stora glas. I det första knäcker du i äggen.
2. I det andra fyller du upp lika mycket socker som ägg (Går bra med nån/ett par centimeter mindre socker).
3. Och i det tredje fyller du upp lika mycket mjöl som ägg + tillsätter bakpulver och vanillinsocker (v-sockret lite efter smak).
4. Vispa ägg och socker länge till ett vitt fluff (minst 10 min).
5. Blanda ihop bakpulver, mjöl och vanillinsocker ordentligt sedan siktar du ner det i äggsmeten. Rör om till en slät smet.
6. Smöra och bröa en bakform, in i ugnen enlig anvsningarna ovan. Känn med en tännsticka om det är klart, den ska vara torr!
Carolin
.. för mänskligheten, 1 stort steg för Carolin och Emil - Sambor! Jajamän, vi har köpt lägenhet! Inte vart som helst heller, utan i underbara Nyköping. Min Svärmor och Styrbjörn (aka Micke) bor där och vi har varit i Nyköping många gånger nu. V...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|