Direktlänk till inlägg 27 januari 2014
Den här tårtan gjorde jag för ett par veckor sedan, den blev jättegod :) Som botten hade jag en choklad lika-delar-botten. Ersätt 2/3 av mjölet med kakao. Ingen bild tyvärr!
Mörk Chokladtårta
Tunn 24cm, tjockare 16cm tårta
1dl mjölk
4st äggulor
4msk socker
1msk vanillinsocker
2,5 gelatinblad
200g mörk choklad (70%)
2,5 dl grädde
Lägg gelatinbladen i kallt vatten medan du gör det andra. Hacka chokladen, häll i en bunke. Koka upp mjölk, socker, vanillinsocker. Tillsätt äggula och värm till 84 grader under ständig omrörning. Krama ur gelatinbladen och lägg över chokladen. Häll mjölkblandningen över chokladen/gelatinet och rör tills allting blandats. Vispa grädden och låt chokladblandningen svalna. Tillsätt grädden.
Jag använde sedan en tårtring som jag invändigt klädde med en "figurklippt" plastficka. Det blev två längder som jag tejpade ihop till en lång, fäste på insidan. Ställde tåtringen på tallriken jag ville servera på lade i botten, som är 1cm kortare runt om än tårtringen så moussen åker ner på sidan av den. Då syns inte botten på tårtan. och hällde i chokladsmeten. In i frysen några timmar tills ca 30min-1h innan servering!
Carolin
.. för mänskligheten, 1 stort steg för Carolin och Emil - Sambor! Jajamän, vi har köpt lägenhet! Inte vart som helst heller, utan i underbara Nyköping. Min Svärmor och Styrbjörn (aka Micke) bor där och vi har varit i Nyköping många gånger nu. V...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|