Senaste inläggen

Av Carolin - 19 december 2013 17:18

Ischoklad går ju att variera i all oändlighet! Idag blev det tre olika sorter till julfirandet på tisdag, en polkagris-, en pepparkaka- och en vanlig ischoklad! Detta grundreceptet kör jag på sen tillsatte jag annat.


Ischoklad

drygt 50 ganska stora (jag spillde lite också..)


300g mörk blockchoklad

200g kokosfett


- krossade polkagrisar

- Pepparkakskrydda

- Russin

- Apelsin

- Kokos

osv.

1. Smält chokladen över vattenbad.

2. under tiden smält fettet och ställ åt sidan att svalna, lite grann räcker.

3. Häll fettet i den smälta chokladen och rör kraftigt om. fyll i små små formar. Jag gjorde pepparkaksischoklad av 130g färdigsmält ischoklad och använde då 1 tsk pepparkakskrydda och blandade i (tog den sista ischokladen som var kvar i kastrullen), men tror det skulle vara bättre med 4 krm då det blev en väldigt stark pepparkakssmak. Testa dig fram!  Polkagrisarna krossade jag med en nötknäckare och mosade lite med en sked (en mortel hade ju varit något) sedan strösslade över de jag ville ha det på. Kan verkligen rekommenderas, det blev såå gott och dem blev riktigt juliga och fina! Det ser ut som om det snöat på dem :)


 

Smält Chokladen..


 

... smält kokosfettet...


 

... rör ihop...


 

... tillsätt eventuell krydda...


  ... häll i formar och tillsätt sedan eventuellt strössel, ovan polkagris!


  Pepparkaksichoklad med en dekorationsminimini pepparkaka på!



Carolin

Av Carolin - 12 december 2013 15:23

Den andra varianten muffins idag var pepparkaka! Samma som innan använde jag ett recept och ändrade om lite. Även dessa kommer att få en polkagristopping till jul!



Pepparkaksminimuffins

minst 24st mini (mina var lite välfyllda så några fler blir det om man vill :-), eller 12 ganska stora


150g smör

3 dl mjöl

1 dl mjölk

2 dl socker

2 ägg

1 msk vanillinsocker

0,5 tsk salt

6 tsk pepparkakskrydda

1,25 tsk bakpulver


Ugn 200 grader. Värm upp mjölk tillsammans med pepparkakskryddorna och hälften av sockret. Låt svalna. Vispa smör, resterande socker och vanillinsocker till ett vitt fluff, vispa sedan ner äggen ett i taget. Blanda mjöl, salt och bakpulver ordentligt i en separat bunke. Varva och vänd ner pepparkaksmjölken och mjölblandningen i smörsmeten. Fyll mimimuffinsformarna till ca 3/4. In mitt i ugnen 13 min!

 

 

 

 

 

Carolin

Av Carolin - 12 december 2013 15:03

Idag har jag gjort två sorters muffins, en av dem är choklad- och centermuffins i minimuffinsformar. Jag kikade på ett recept på internet men ändrade om lite, så det får ni här nedan. Jättesmarriga blev dem, så nu får dem vänta till jul då dem ska få sällskap av en polkagristopping! 


Choklad- och Centerminimuffins

ca 16st 


100g rumsvarmt smör

0,75 dl socker

1 ägg

0,8 dl kakao (Jag gillar när det smakar kakao, annars ca 0,5dl)

1 dl mjölk

1,5 dl mjöl

1 msk vanillinsocker

0,5 tsk bakpulver

8 st center


Ugn 175 grader. Värm upp mjölk tillsammans med kakaon och hälften av sockret. Låt svalna. Vispa smör, resterande socker och vanillinsocker till ett vitt fluff, vispa sedan ner ägget. Blanda mjöl och bakpulver ordentligt i en separat bunke. Varva och vänd ner chokladmjölken och mjölblandningen i smörsmeten. Fyll mimimuffinsformarna till ca 3/4 och tryck ner 1/2 centerchokladbit i varje muffins. In mitt i ugnen 13 min!


   




Carolin 

Av Carolin - 10 december 2013 21:41

I söndags till andra advent gjorde jag en Ju(v)lig cheesecake med apelsin och pepparaka, jättefin blev den och jättegod! Superenkelt att slänga ihop och väldigt uppskattad. Här kommer receptet :)


Apelsin- och pepparkakscheesecake

lagom till antingen brödform 1,5L eller ca 23cm springform


3 skålar. Vispa i ordning 1,2,3 så slipper du diska vispen emellan!


skål 1: 3 äggvitor

- Vispa till hårt skum


skål 2: 3 äggulor, 1,5dl socker, 200g philadelphiaost, skal från 1 apelsin, saft från 1/2 apelsin

- Vispa äggulor och socker vitt och fluffigt, vispa sedan ner osten, tillsätt apelsin efter smak.


skål 3: 3dl gädde, 0,75msk vanillinsocker (Jag gillar vanillinsocker)

- vispa upp tillsammans, inte hårt utan "lagom" fluffigt och mjukt.


Rör ihop 1 och 2. Sedan rör du ner 3:an i de andra.


Jag har använt en brödform på 1,5L, den blev perfekt fylld. Pepparkakor tror jag att jag hade ca 30st, men körde lite på måfå. På botten (som när man stjälper upp den blir toppen) krossade jag över lite mindre pepparkakor för att få ett fint smul, se bild. Häll över lite fyllning. Krossa mer pepparkakor så att det täcker fyllningen. Häll över fyllning. Krossa pepparkakor så det täcker fyllningen + lite mer. Häll på sista fyllningen, täck över med plastfolie och ugnfolie och In i frysen minst 4 timmar!


     




Carolin

Av Carolin - 10 december 2013 20:32

   


Detta tjusiga halsband fick vara med på profilbilden! I Rökgrå/beige färg med detaljer och kedja i äkta silver 149:- (inkl. frakt och 10kr till stadsmissionen!)


Ha en bra dag!




Carolin

Av Carolin - 1 december 2013 13:35

Denna är min senaste kreation. Jag blev supernöjd med mönstret och silverkulorna men marsipanen behöver finslipas lite mer!


I den hade jag 3 bottnar, 1:a lagret passionscurd, andra lagret vitchokladmousse och blåbär.


Passionscurd

Drygt 1 tårtbotten 24 cm (gissar jag på eftersom jag har en på 15cm)

http://www.elinsbakficka.se/2013/06/12/passionscurd/



Vit chokladmousse

1 tårtbotten 24 cm  (gissar jag på eftersom jag har en på 15cm)

http://www.kokaihop.se/recept/vit-chokladmousse-basta-receptet-2






Hoppas alla får en härlig första advent!


   




Carolin 







Av Carolin - 30 november 2013 16:40

Jag fick äran att fotografera på lilla Lovas dop nu i November. Ett litet charmtroll som inte alls var svår att fånga på bild! Såå sockersöt! 


 



Carolin




Av Carolin - 19 november 2013 19:01

I förra veckan gjorde jag denna söta lilla tårta. Till början var det mest för att öva, men sedan blev jag påmind av namnsdagbarnet själv, Emil min pojkvän, att han hade namnsdag! Så det blev en namnsdagstårta ;) I tårtan har jag ett lager hjortronsylt, ett lager marsankräm och ett sista lager med grädde/marsanpulver/marsankräm.. Grädden blev riktigt smaskig av marsanpulvret och krämen så det får ni ett recept på här! Sådär nästan som på kondis, M M M!


Marsangrädde

till drygt en tårta på 15cm


2 dl Grädde

ca 1.5 msk Marsanpulver

ca 2,5 msk Marsankräm


Vispa grädden med pulvret ganska hårt (Jag råkade göra det, det går fort!), rör sedan i marsankrämen till önskad konsistens! 



  

Ganska fin för att vara min tredje marsipanklädda tårta - eller hur? :) 


Carolin


Presentation


Hej och välkommen till mig! Carolin heter jag, är 22 år och bor i den lilla metropolen Nynäshamn. På min blogg kommer du kunna läsa om mina intressen, mat, bak, smyckestillverkning, foto, träning...

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards